torsdag 25 oktober 2007

Jöss, som de säger i Norge

Vad är det MED folk egentligen? Ok, familjeliv.se är väl knappast en direkt spegling av samhället. Men ändå?!

”Kan jag ha en röd PoP-overall på sonen?”

Vad tror de ska hända?

4 kommentarer:

Anonym sa...

röda kläder på en pojke, nä herregud, det går ju inte, TÄNK om han växer upp och tror att han är en flicka och börjar leka med dockor och så kanske han blir BÖG också!

*suck suck*

vi fick förresten säckavis med barnkläder härom veckan (arvegods alltså) och tok plockade fram en synnerligen fånig rosa tröja (det fåniga var inte det rosa utan tröjan i sig) där det stod "i love daddy" och som han bestämt sa att han ska sätta på barnet, oavsett kön. det som förvånar mig är att även i MINA umgängeskretsar (som ju generellt inte är så fördomsfulla och korkade) så skulle det inte vara "okej", det är flera som fått barn de senaste åren som menar (och nu pratar jag om papporna främst, faktiskt) att de aldrig någonsin skulle ta på sin son något rött. det är alltså inte en rosa barbieklänning de inte skulle sätta på sin son utan det gäller även en vanlig röd tröja, eller röda strumpor ... ja, suck suck, fanns det inte problem innan så får man väl skapa dem ... och vad jag försökte säga är att familjeliv är ju inte direkt representativt MEN den där åsikten med rött och pojkar tycks jättevanlig även bland i övrigt sunda människor. en annan mamma jag pratade med och som är synnerligen förtjust i rosa hade tänkt köpa en rosa skötväska men menade att det går kanske inte för hon har ju bara pojkar ... (ingen kommentar)

e sa...

ja, det är nog mer utbrett än man tror. Men RÖTT? Många vuxna män har ju rött. Martin skulle nog iof vägra rosa på en liten kille, men det är den enda färgen han skulle undvika. Å andra sidan vet jag inte om jag skulle pusha den så hårt på en tjej heller. Men vi kommer mest att ha arvegods de första åren i vilket fall ;-)

Unknown sa...

Dessutom har ju många vuxna män rosa skjortor / tshirts nuförtiden. Men på små pojkar är det tydligen inte ok?

Anonym sa...

Gud så fånig! Klart man kan ha rött på en kille!
Man ska ta allt som sägs på familjeliv med en nypa salt. Det kryllar av besserwissrar och folk som inte vill annat än att hacka på folk.

Ha det bra!
/Fredrik