måndag 14 januari 2008

Inga spännande nyheter...

Nej, här händer fortfarande inget. Men solen skiner iaf och jag har hittat jättebra små burkar med persikoskivor (jag har visst fått en craving iaf, sent omsider). Precis lagom mängd till en portion att ätas som de är, eller ännu hellre med en klick turkisk yoghurt som man rört ner lite vaniljsocker i.

Igår var vädret också fint och vi gav oss av till Tyresta. Tanken var att jag skulle promenera med en liten bit och sen gå tillbaka till Tyresta by och fika lite medan Tage och Martin fortsatte promenaden. Men solen sken, det var trevligt och plötsligt var vi halvvägs (fast jag trodde vi gått ännu längre än halvvägs). Vi testade barnvagnsslingan för framtida behov och den var riktigt bra. Inte så farligt kuperad, vilket jag var oerhört tacksam över. Dock borde ju det faktum att den var 5 km lång fått mig att inse att det faktiskt rörde sig om en halvmil och kanske i längsta laget.

Runt kom vi, men det tog 1,5 timme och på slutet var det riktigt jobbigt. Jag fick sätta mig och vila en gång och hade vi bara haft sittunderlag med oss hade det blivit fler. Tage var nöjd trots det långsamma tempot. Det var ju iaf en roligare miljö och så stack han och husse iväg ibland för att hoppa över nedfallna träd. Han fick balansera på stockar, söka upp oss och hoppa upp på stenar också.

Väl hemma höll jag knappt på att ta mig uppför trapporna men efter lunch och att ha sovit en dryg timme kändes det bättre igen. Kroppen är visserligen slut men det var skönt att tanka frisk luft, solsken och skog. Jag fattar inte att vi inte åker dit oftare!

Tage har gjort fler försök att muta in spjälsängen som sitt område, men vi envisas med att flytta ner honom igen. Det är en sak om han ligger där ibland sen när bebisen har kommit, men får han ligga där nu är jag rädd att han ska känna det som att vi tar ifrån honom hans plats...

Nu är han hos dagmatte så han får en ordentlig promenad idag med. Själv har jag badat badkar och ska sätta mig och sticka en stund tror jag. Och strunta i det faktum att solskenet avslöjar hur smutsiga fönsterrutor vi har...

2 kommentarer:

Anonym sa...

*surfar in flera gånger om dan och kollar läget...*

morsan sa...

Samma här...