tisdag 12 augusti 2008

Bye bye badkar

Redan innan jag köpte min första lägehet hade jag provsuttit badkaret i det. Utan vatten och med kläderna på förstås, men det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har karet nästan mosat en hantverkare, remaljerats, fått utsidan svartmålad och tassarna silverfärgade, blivit uppkånkat av Martin och en stackars kompis till honom och till sist klämts in genom en dörröppning som egentligen var två cm för smal.

Många vinterkvällar har jag sjunkit ner i badet med en kopp glögg, både med och utan jättemage. Mot slutet av graviditeten fick jag köpa pall för att ta mig i och ur, men det gick.

Nu har jag dock tagit det sista badet. Hädanefter är det dusch som gäller.

Men om jag kommer att sakna badkaret så är det inget mot hur skönt det ska bli att slippa trapporna. Eller inte trapporna i sig egentligen, men problemen det medför varje gång L somnar i vagnen och man skulle vilja passa på att laga mat/koka kaffe/göra något annat. För att inte tala om hur det blir om några år när lillprinsen vill leka ute och det är dags att börja med middagsmaten.

Nu är det bara tre dagar kvar och nästan varje dag har jag promenerat förbi i närheten av huset och kännt pirret i magen. Det här blir bra, trots badkarsoffer.

1 kommentar:

Lina sa...

Äh, du kan bada hemma hos mig!