tisdag 1 september 2009

Nöff nöff, Junibacken och sömn

I morse vaknade jag med tydliga känningar av begynnande förkylning. I vanliga fall kanske jag hade släpat mig till jobbet ändå, men med svininfluensalarmen så kändes det inte som att det skulle vara särskilt populärt direkt. Istället blev det en förmiddag i sängen och sen mådde jag faktiskt mycket bättre och har kunnat jobba eftermiddagen. Jobbet budade över wacomplattan så jag har suttit på kvällen och frilagt bilder (boooring, men lagom när man är lite trött i huvudet) och faktiskt fått ihop en hel arbetsdag trots sen start :-)

Nu mår jag bra (ingen antydan till knorr eller tryne) och räknar med att vara tillbaka på jobbet imorgon.

Igår var jag och Leo på Junibacken med en kompis och hennes dotter som snart fyller ett. Vi var lite osäkra på om kidsen skulle uppskatta det, men faktiskt var det redan en riktig hit! Leo var mest intresserad av trappor, broar och Karlsson på takets tak som man också kunde klättra på. Han tittade en bra stund på en teaterföreställning, gillade att klättra i mossan i Elsa Beskows värld och älskade förstås trapporna i Villa Villekulla. Dessutom ritade han med kritor och städade upp alla jättelegobitar så de låg i den stora djupa tallriken som de skulle.

Att åka rutchkana (som en del av trapporna ledde till) eller sitta i knät på mamma Mu ville han dock inte alls. Sagotåget kände jag på mig att han skulle tycka var läskigt så det testade vi inte alls. Fast jag hade förstås velat åka själv :-)

På väg hem från Junibacken somnade han i vagnen, sittandes upprätt! På det viset har han aldrig somnat förr, men nu kämpade han verkligen för att hålla sig uppe. Han hade inte sovit lunch och dessutom sovit dåligt natten innan så det var inte konstigt att han var trött. Det var bara att köra hem en sovande skrutt, byta till pyjamas och lägga i sängen. Han somnade om direkt efter den obligatoriska vällingen och sov sen från 18 till 7:30 i morse! Well, med två tre uppvak förstås, men det räknar vi ju alltid med ;-)

Vi är lite i valet och kvalet om vi ska sluta med lunchsovandet eller inte. Han blir väldigt grinig om han inte sover men är samtidigt väldigt svårsövd på dagarna. Men vi fortsätter ge honom chansen att sova iaf och så får vi väl se hur det fortsätter. Idag sov han (när han väl somnade) drygt en timme och han verkar ju behöva det.

3 kommentarer:

C sa...

Tappre lille Leo! Han var så söt när han satt där och nickade. Supertack för en mycket mycket fin dag!

e sa...

Tack detsamma! Vi får ses igen snart!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Junibacken låter som ett toppenställe!