onsdag 28 november 2007

I kylen...

...ligger nu en sats pepparkaksdeg och mognar inför julbaket på lördag. Återstår bara att se om den nya kylen har samma effekt på degen som den gamla. Det är visst något med luftfuktigheten och temperaturen, för pepparkaksdegar har en tendens att krympa lite för varje dygn som går...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du vet väl att man måste då och då smaka så att man inte missar det perfekta stadiet på degen?

Och även om man nyss smakat så kan man behöva smaka lite igen... :-)

e sa...

aah! Det var ett nytt o bra argument på smakningen! Även om jag ska baka först på lördag så kan det ju vara bra i rent vetenskapligt syfte att veta hur den utvecklas dag för dag, timme för timme... minut för minut..

:-)

Anonym sa...

sekund för sekund ... *älskar pepparkaksdeg*

Ina sa...

Åh. Visst fick jag recept av dig på den där pepparkaksdegen... (undrar var jag har sparat den isåfall). Måste baka med kidsen snart. Fast det är ju godast att äta rå deg.

e sa...

Ina: säg till om du vill ha receptet igen. Det blir goda kakor, med smak av ingefära och citron. Fast degen är ju, som du säger, nästan bäst...