onsdag 20 oktober 2010

Men åååh....

Ännu en morgon som började med skrik och sparkar klockan halv 6. Om vi bara kunde begripa vad som är fel! Han lugnar sig såsmåningom men ligger och vrider och vänder på sig i ungefär en timme innan han somnar om igen... och då är det ju dags för mig att gå upp.

Tack gode gud för kaffe.

3 kommentarer:

Lindas trädgårdsblogg sa...

Trassligt. Sover han fortfarande på dagen? Har ni provat att gå upp så tidigt istället för att försöka somna om? Typ titta på tv?

Jag tror våra rutinproblem löser sig när pojkarna slutar sova på dagen, men de är inte alls redo för det. Alltså blir det att de sover på eftermiddan och så har de svårt att somna på kvällen, men vaknar lika tidigt som vanligt och så är de snortrötta på eftermiddagen. Åh. Sömnen funkade utan anmärkning fram till i somras och det får man ju vara glad över.

e sa...

Linda: nej han sover inte på dagen, har inte gjort det på ett år ungefär (om han inte är sjuk eller så). De första veckorna på dagis sov han middag men dels störde det nattsömnen och dels oroade han sig för vilan redan på helgen så nu får han ha vakenvila på dagis också (vilket funkar fint).

Går vi upp med honom fixar han inte hela dagen utan sömn och då hamnar vi i en ond cirkel med sen läggning och tidiga morgnar. Han brukar annars sova till minst sju och vakna glad, men nu vaknar han och är uppenbart inte färdigsoven. I morse sov han vidare till halv nio, så sova behöver han.

Vi har testat ta upp honom för att kissa när vi går och lägger oss, eftersom jag trodde att han kanske vaknar för att han är kissnödig. Det hjälpte tyvärr inte, så nu vet jag inte vad det är. Antagligen en av dessa eviga faser.

Ikväll ska jag dock lägga mig samtidigt som honom och sova ikapp.

Lindas trädgårdsblogg sa...

Usch vad jobbigt.Drömmer han mardrömmar på morgonkvisten? Man får hoppas att de tidiga morgnarna är en övergående fas.