måndag 21 december 2009

Konstiga gosedjur

I natt vaknade Leo vid tre och ville ha välling. Det fick han dock inte, eftersom vi vet att han vaknar o är kissnödig nån timme senare och sen vill ha välling igen osv, osv tills det är dags att stiga upp. Efter att ha försökt lugna en argt sparkande och fäktande vällinfantast ett bra tag försökte jag avleda genom att fråga om vi skulle hämta Pingu som låg kvar i hans säng. Han brukar alltid vilja sova med Pingu, Bärit och gula hunden men Pingu är absolut viktigast.

Någon Pingu ville han inte ha, men däremot började han ropa biiila, biiila så Martin gav sig ut på jakt efter bilar. Han hann bara ut i vardagsrummet innan Leo började mässa "volvo, volvo" och därefter "piiisen, piiisen". Tack och lov har vi bra koll på favoritbilarna så M var snabbt tillbaka med både volvon och polisbilen. Sen låg Leo en bra stund med bilarna tryckta mot bröstkorgen, en i var hand, tills han slutligen somnade om.

Det är något visst med just de bilarna och han vill aldrig låna ut dem till andra barn. Om det inte är M eller I förstås, de står tillräckligt högt i rang. Tidigare under natten pratade han i sömnen och då var det "volvon", "piiisen" och "maminer" (mandariner) som gick att urskilja. Vet inte om det finns fler barn som äter maminer hellre än pepparkakor. Och idag även paprika hellre än tårta.

1 kommentar:

Hanne sa...

A skriker seg til en pepperkake hver dag för middag. Vi sier "nei, du skal få etter middag", hver dag, men det ender alltid med at hun får en iallefall...Godt det bare er jul i desember.