onsdag 7 oktober 2009

Lillskruttet i stor säng

Storkillen sover från och med i natt i ny säng, hopmonterad till mitt-i-natten igår. Vi räknar väl med att han fortfarande kommer över till oss på natten, men fördelen med en stor säng är att en av oss kan gå dit om det blir för trångt i vår. Plus att den kan bli en praktisk dubbelsäng för övernattande gäster också! Vi har en i samma serie på torpet (fast den vita som är lite annorlunda) så vi vet att den är bekväm också.

Enda oron är att han ska trilla ur, men vi har bullat upp med kuddar på utsidan samt lagt lekmadrassen på golvet ifall olyckan är framme. Visar det sig vara ett problem får vi väl sätta upp en bräda.

Efter en lång tids sömnstrul (förkylning kombinerat med förstoppning för att vi fick för oss att testa fullkornsvälling igen... aldrig mer!) har han i natt äntligen sovit bättre! När han vaknade första gången var klockan kvart i fyra, och jag kände direkt att jag fått sova hyfsat länge, trots att vi kom i säng först efter midnatt. Men allt är ju relativt och sen i helgen har han vaknat varannan till var tredje timme. En flaska välling och sen sov han till halv sju igen. Härligt!

Dessutom har han börjat sova middag igen. Vet inte om det är förkylningen eller om han kommer fortsätta med det, men hur som helst så har han sovit på dagen som han brukade innan han fick för sig att sluta. Skönt, för då är han lite piggare på eftermiddagarna. Fast lite mer svårlagd förstås ;-)

Inga kommentarer: