fredag 30 oktober 2009

Kechupp!

Apropå gener så verkar ICA-morbrors ketchuptycke ha vandrat vidare även till Leo. De senaste veckorna har han velat ha ketchup på allt. Fiskpinnar med ketchup kanske känns inom rimlighetens gränser, men när han ville ha ketchup på kycklingfilé med grönsaker och kokosmjölk kändes det lite som ett helgerån faktiskt. Dock tyckte han om det och åt upp alltihop :-)

Kanske var det dock bara lite nyhetens behag i att kunna fråga efter något och få det, för igår kväll åt han faktiskt middagen utan att vilja ha något extra på. Fast det är visst mycket lykopen eller nåt annat nyttigt i ketchup så man ska väl inte klaga.

Språkligt sett händer det massor nu och han vill läsa böcker flera gånger om dagen. Det enformiga "däää?" har bytts mot "va-den-däää-då?" (vad är det där då?) eller kortformen "dää-då?". Härom dagen när jag läste en bok där det bland annat stod nåt om honung så hämtade han sina två Homerdockor (honung och Homer låter väl tillräckligt lika) så de också fick vara med :-)

Dessutom har han börjat prova skor och det händer ofta att kan klapprar omkring i mina sandaler och kör dockvagnen i racerfart runt, runt mellan kök och vardagsrum. Ms tofflor har han också provat men ratat... kan bero på att de är i storlek 47.

Inga kommentarer: