onsdag 19 september 2007

Bad boy, good karma

Än en gång kan jag konstatera att saker ordnar sig! För någon vecka sedan fick vi kontakt med en presumtiv hundvakt som bor i närheten. Hon hade satt upp en lapp i affären om att hon vill bli dagmatte och även om vi inte söker just det så ringde jag eftersom vi behöver hjälp med hundvakt nu i helgen. I förra veckan kom hon på besök och allt kändes jättebra! Vi bestämde att hon ska passa pojkarna fredag-söndag medan vi är på bröllop i Falun. Det känns lite läskigt att lämna dem till någon vi inte känner (sova över och allt!) men jag har bara fått positiva vibbar från henne och har dessutom ringt en referens som hon tidigare varit dagmatte åt.

Dagmatte har vi ju letat förut men inte lyckats hitta någon, och sen fick de ju plats på dagis istället. Vi funderade lite på om vi skulle byta nu, men det kändes onödigt eftersom de bara ska gå januari ut och det funkar så bra på dagis.

Men igår ringer de och berättar att Tage varit i slaggis med C om en korvbit. Inga stora skador tack och lov men Ts ena öga är halvt igenmurat så han ser ut som en riktig slugger. Dagispersonalen vill inte ha dem i samma grupp mer eftersom det finns risk för att det händer igen. Och någon annan grupp kan T inte flytta in i eftersom han inte funkar ihop med de andra hannarna.

I vanliga fall hade det känts som en smärre katastrof och svårt att lösa... men nu har vi ju nya hundvakten! Jag ringde direkt och hon blev jätteglad och ville gärna ta hand om dem på dagarna fram till februari. Snacka om flax!

Hasse hade iof kunnat gå kvar på dagis men det känns betydligt enklare att ha dem på samma ställe. Dessutom slipper vi tunnelbanetransporter eftersom hundvakten bor alldeles i närheten. Istället kan vi ta en trevlig morgonpromenad genom en skogsdunge.

Jag säger då det, saker faller på plats!

(och Tage och C verkar fortfarande vara polare så länge de inte konkurrerar om något. Det känns jättebra eftersom vi vill fortsätta träffas som förut)

1 kommentar:

Anonym sa...

och lite billigare kanske...???