lördag 14 april 2007

Minst hundra!

Hur många vuxenpoäng får man egentligen för att koka egen buljong? Många misstänker jag. Men det känns som sånt slöseri att bara slänga benen när det är mycket kött kvar men för lite för att skäras i vettiga bitar.

Vi har alltså tinat ännu en påse lammkött från Ms morbror. Det blev stekta, grovtärnade bitar med ugnsbakade mandelpotatisar, morötter, palsternacka och polkabeta. Dessutom tzatsiki som fått extra sting av chili flakes, direktimporterade från Sri Lanka. Rotsakerna kryddade jag med Ölandsblandningen vi fått av Maria, den blandningen tackar vi för!

Nu puttrar en buljong på spisen och i ugnen står en hallonkaka till morgondagens borderterrierträff. Lisa ska hålla prova-på-klicker-träff och jag ska fixa fika. Vi håller till här i Hägerstensteatern så det blir nära att gå hem och hämta kaffe och kaka.

I tordsags drog vi förresten igång med agilityträning igen. Det var väldigt länge sen, men Tage verkade ha allt färskt i minnet. Inklusive ärevarven runt banan tyvärr, men om matte bara blir lite snabbare och lite bättre på att peka ut nästa hinder redan innan han är klar med det pågående så ska det nog bli bra. Kul är det iaf och det märks verkligen att hundarna också tycker det! Hasses syskon Harry och Storma är också med, och väldigt duktiga! Hasse tycker också om agilityn men det märks att han är lite efter de andra. Hopp och tunnlar går bra men han tappar lätt fokus. Nästa gång ska vi dock testa att jobba mer med kontakten innan vi kör igång så han inte fladdrar iväg så lätt. Och så ska vi ta med hans gula ring och se om det är en bättre motivation.

Nu ropar M att Ola Salo är på TV, måste kila!

4 kommentarer:

maria sa...

det låter gott!

Victoria sa...

Du får komma hem till mig och laga mat precis närsomhelst!

e sa...

Maria: Det var det! :-)

Victoria: Oooh, vilken komplimang! Tackar!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Jag har försökt koka kycklingbuljong, men det gick inte jättebra, fick späda med kycklingfond! Du har verkligen hur många vuxenpoäng som helst. Du kokar väl kött också? :-)