måndag 23 juni 2008

Vecka tjugotre

Igår kväll, när Skruttas äntligen somnat, rotade jag fram "Att växa och upptäcka världen" som städats bort inför lägenhetsvisningen. Och mycket riktigt - i vecka 23 är det vanligt att barnet får svårt att sova, blir gnälligt och klängigt. Enligt den beror det på att nästa utvecklingssprång är på väg och att Skruttas är på väg att begripa avstånd och relationer. Oavsett om det stämmer eller inte så känns det ju lite bättre när man blir påmind om att det troligen bara är en fas.

Han har börjat ändra sina sovtider lite också. Förmiddagsluren har flyttats fram lite och därmed också middagsluren och eftermiddagsluren. Snart är det kanske dags att bara sova två gånger om dagen. Liten blir stor!

Dessutom har han fått bättre kläm på motoriken och igår lyckades han inte bara ta tag i sina fötter utan också stoppa stortån i munnen! Han har försökt tidigare men bara fått tag om låren. Det händer saker så gott som varje dag nu och det är kul att M har semester så han också får vara med.

Nä, nu ska jag gå och diska undan och förbereda kyltömningen. Leos bofaste fasin ska slå på kylen som står i ett av uthusen, så nu kan vi ha kylvaror inom cykel- eller vagnpromenadsavstånd. Är vi bara där över en helg brukar vi hålla oss till mat som inte behöver kylförvaras men på några veckor blir jag less på att äta makrill, pulversoppa och Bullens pilsnerkorv.

Inga kommentarer: