torsdag 3 april 2008

Far och flyg

Nu har Leo gjort sin första flygresa! Förstås gick den till tjocka släkten i norr, med första anhalt hos mommo och moffa i Luleå.

Vi gav oss av hemifrån i god tid och hann gå omkring ett bra tag på Arlanda eftersom planet (givetvis) var försenat. Leo såg storögt på alla människor från sin lilla sjal-kokong och somnade efter ett bajsblöjebyte (som väckte hopp om att han skulle klara sig ända fram utan fler byten). Jag drack favoriten innocent smoothie medan jag taktfast vankade fram och tillbaka i väntan på att få veta vilken gate vi skulle få.

Väl framme på planet får vi veta att L måste sitta med ansiktet i färdriktningen under start och landning - alltså ingen amning! Eftersom han är lite förkyld blev jag orolig att han skulle få ont i öronen, men det var inga problem alls. Han tittade på lamporna som indikerar att bältena ska vara på och log med hela ansiktet. Lite kinkig var han bara precis när jag fick avbryta mitt i maten, och det kan man ju förstå.

På väg upp i luften hör jag det omisskännliga ljudet igen. Och igen. Och igen. En snabb kontroll visar att mina jeans är smutsiga men att bärsjalen tack och lov klarat sig. Så fort bälteslampan släcks är det bara att ge sig av till den lilla lilla toaletten... som förstås inte har skötbord!

Jag vet inte hur många föräldrapoäng man får för att på en flygplanstoalettsits byta på en tvåmånaders bebis som är kladdig långt upp på ryggen men jag misstänker att det är flera tusen. Tack och lov har jag lärt mig att ha med flera frottéhanddukar i skötväskan. Komplett klädombyte blev det också. Och en svettig mamma.

I övrigt gick resan riktigt fint. Planet var inte helt fullsatt och killen bredvid oss flyttade på sig eftersom det fanns lediga platser på raden framför. Det var rätt skönt med ett extra säte. Snikna FlyNordic bjöd dock inte ens på vatten.

På Kallax mötte moffa och vi åkte hem där mosinerna A och R väntade. A åker till USA och lär inte synas här igen på ett par år, så Leo passade på att sitta i hennes famn och mysa lite. Mommo kom också hem på lunch men nu är vi ensamma och Leo har slocknat i moffas säng. Det är bra att han vilar upp sig inför kvällen! Själv tänkte jag först också sova men sen piggnade jag till och passar på att dricka en kopp te och surfa lite istället. Det lär inte råda brist på barnvakter ifall jag vill vila en stund senare ikväll istället...

1 kommentar:

K A T A R I N A sa...

Hej!
Paulina hade ett härligt bajsparty på flyget till sthlm när hon var baby (på tal om bajs:) Hon hade bajs upp bakom nacken och toaletten var det inte tal om med den ministrålen, det stank i hela främre delen av planet :-D Jag lindade in henne i min jeansjacka och sprang in på toa på Arlanda, det var byte av alla kläder...

Kram
kat