onsdag 27 februari 2008

Sov du lilla videung...

Skruttas har, utan vårt samtycke, gått med i föreningen Våga Vägra Napp. Efter mycket trugande kan han ibland ta den någon minut, men sen åker den ut igen. Vi har hittills testat tre olika varianter och ingen duger.

Tumme vill han inte heller ta och har svårt att komma till ro när han ska sova på dagen, utom i vagnen. Nu har jag lyckats buffa och sjunga honom till sömns och han sover i knät medan jag knapprar med en hand. Det är tålamodsprövande att vara en bloggande mamma...

Den lilla magen mår iaf mycket bättre sen vi började ge Sempers Magdroppar dagligen. Tack hj för tipset!

I förrgår var vi till Skärholmen tillsammans med HoA. Målet att hitta toppar åt mig uppfylldes inte men jag kom iaf hem med ny napp och en grej till kusin I. Dessutom hade vi väldigt trevligt och lillprinsen sov gott hela tiden vi fikade. Sen vaknade han, åt och storbajsade. Tack och lov fanns ett fint amnings- och skötrum så vi begav oss dit. Efter blöjbytet ville han ha mer mat... och så blev vi sittandes. Andra mammor kom och ammade sina barn, bytte på dem och gick igen. Leo åt. Tror att vi nästan spenderade mer tid i amningsrummet än i butikerna...

Nu ska jag testa lägga lillis i vaggan (håll tummarna!) och betala räkningar istället. Det fixar jag inte med en hand... är tillräckligt trist med två.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ett litet tips kanske. Våran lilla tjej vägrade ta napp (vi provade en massa olika) ända fram tills hon var tre månader, då hittade vi såna där gammeldags nappar, som är runda i sugdelen, funkade klockrent!

Ina sa...

Våran miniboss vägrade också tutte hårdnackat. Vi hade nästan helt gett upp, men se då kom moster Lena och tyckte att "klart grabben skall ha tutte", och så satte hon helt sonika in den medan hon bar på honom och så höll hon fingret på tutten och vickade på den lite, och tillslut så resignerade han och nu älskar han sin tutte.
Det var samma där, det är som att vissa barn behöver växa till sig lite innan de tar napp. Lillebror var tre månader innan han tog napp.

Anonym sa...

Å, vad bra att ni tycker att magdropparna funkar för Skruttas :-)
Och den där nappvägran tillsammans med många långa sövningar känner jag så väl igen (brödrosten ratade även vagnen under de första månaderna). Just buffning, satt i system, blev vår väg till en fungerande sömnrutin.