måndag 13 augusti 2007

Trevliga kvällar

Ikväll har vi firat Martin i förskott med sallad, hembakt bröd och rabarber-hallon-björnbärspaj på balkongen tillsammans med borderterrierbrudarna med husse och matte. Det var extra kul att ses för det blir alldeles för sällan! Hundarna röjde lite först men lugnade sig snabbt. Det märks att de börjar bli äldre, våra små sockersmulor.

I helgen var vi på torpet. Kom fram sent på fredagskvällen men det var så sköööööönt att gå runt och tända ljus och njuta av tystnaden en stund innan vi kröp till sängs. Faktiskt nästan ännu mysigare nu när det börjar bli lite mörkare på kvällarna också.

På lördagen gick vi på promenad med Isabella, Ronja och mamman/matten. Det var mulet när vi gick iväg, men efter ett tag kom solen fram och det blev stekhett. Tage lade sig platt ner och vägrade gå, som han ju gör när han tycker det är för varmt. För att slippa bära testade vi att lägga honom i korgen under Isabellas vagn. Först tyckte han det var konstigt och hoppade ner, men när M lyfte upp honom igen och började rulla vagnen fattade han galoppen. Han låg där väldigt nöjt hela vägen hem!

Igår kom vi hem till stan tidigt eftersom M var tvungen att åka till jobbet en sväng. Jag passade på att baka pappas långpannebröd och det jäste otroligt snabbt i värmen. Fick trycka ner degen efter halva jästiden, annars hade den tagit över hela köket! ;-)

Jag använde upp en massa mjölslattar så det är både dinkelsikt, dinkelfullkorn, kornmjöl, kikärtsmjöl och vetemjöl i. Men riktigt gott blev det, nästan som när pappa gör det...

Inga kommentarer: