fredag 26 mars 2010

Beslutsångesten bortblåst - tack och lov!

Just när vi fått dagisplacering och tackat ja kommer ett erbjudande från ett annat dagis också. Ett personalägt här i närheten, där en av grannarna har sin dotter och de är väldigt nöjda. Trevligt förstås, men också beslutsångestgenererande. Vilket är bäst liksom? Och hur vet man det i förväg? Dagis 1 ligger längre bort, men ska fram till hösten 1011 (minst) hålla till i ett helt nybyggt dagis som ligger väldigt nära oss. Där kommer också två av grannbarnen att gå. Dagis 2 ligger ungefär lika nära som det nybyggda dagiset och där går som sagt ett annat grannbarn.

Idag fick vi komma på besök på dagis 2, men tyvärr skulle vi inte få komma till dagis 1 förrän på onsdag nästa vecka och det nya alternativet ville ha besked om platsen nu på måndag. Efter att ha hälsat på i morse känner vi dock inte att vi behöver se dagis 1. Det är kanske inte sämre, men jag har svårt att tro att det skulle slå dagis 2 iaf! Det var jättebra stämning (passade på att pejla av hur de andra föräldrarna o barnen samspelade med personalen vid lämningen) och både vi och Leo blev väldigt bra bemötta.

Leo stortrivdes på en gång och vi blev kvar för att leka ute en liten stund. Dock vaknade Flora rätt snart så vi fick göra ett plötsligt uppbrott - en unge skrikandes i vagnen och en på höften. Leo ville verkligen inte gå hem, så det bådar ju gott även om det blev lite svettigt (och tungt!) för mig. Efter ett tag lugnade han sig och kunde åka bräda hem, men han grät större delen av vägen, stackarn. Efter lite mellis hemma blev han dock på bra humör igen och sen har han lekt med TT inne, lekt ute i lekpark och till sist hälsat på M ovanpå. En riktigt bra dag med andra ord. Vi kan lugnt se fram emot dagisstarten i augusti, även om det känns väldigt avlägset nu!

Inga kommentarer: