söndag 15 mars 2009

Du kan pusta ut mamma!

Jag glömde ju berätta om det bästa fyndet på mässan: man kunde påbörja sin TBE-vaccination där! Jag har tänkt vaccinera mig i flera år (och även fått milda påtryckningar från den äldre generationen) men det har liksom inte blivit av. Men nu har jag börjat så nu får jag se till att ta de följande sprutorna också. Jag anmälde mig dessutom till att bli påmind via sms, så då borde jag inte kunna glömma bort det.

En extra bonus var att de gjort om rekommendationerna och numera vaccinerar barn redan från 1 år, så Leo fick också sin första spruta. Vi bor visserligen inte mitt i riskzonen men ganska nära och även torpet ligger i område som tangerar högriskzonen. Dessutom är vi ju ute mycket och även om Tage har fästingmedel sommartid så händer det ju att han drar in en och annan fästing precis när det börjar bli dags att fylla på dosen.

Sprutan kändes förresten ingenting alls. Jag trodde sköterskan skämtade när hon sa att hon var klar!

1 kommentar:

maria sa...

ja, vad bra! för här kryllar det av fästingar och precis som du har jag sagt varje år att jag ska ... men i år SKA jag. och då kan man med andra ord sticka kycklingen också?