tisdag 1 februari 2011

Flortur

Lilleman är "fuuuk", de ringde från dagis vid lunch. Då hade han 39 i feber men var ändå förvånande pigg. Efter alvedon och en halvtimmes sömn på soffan vaknade han och frågade genast efter Flora: "jag vill klappa henne, mamma".

Lite senare snubblar Flora medan hon kryper och slår sig så hon börjar blöda ur munnen. Hon skriker såklart massor och Leo hjälper till att trösta. När hon lugnar sig och jag säger att "vilken otur Flora" så svarar han snabbt "vilken FLORtur" :-)

Febern var ett tag nere under 38 och då orkade han äta lite, samt bygga en lååååång tågbana hela vägen från sitt och Floras rum, ut i hallen, genom köket och tillbaka till vardagsrummet. Eller det var nog mest Martin som byggde, men Leo var en mycket aktiv arbetsledare. De körde ett bra tag medan jag pluggade och sen blev det Chuggington i Martins knä. Efter ett tag kände han att Leo kändes varm igen. Mycket riktigt, 39 igen. Trött som en liten trasa, men ville såklart ändå inte sova...

Såhär i efterhand borde jag anat att nåt var fel redan i morse. Han sov till halv åtta, utan att ens vakna till vid sextiden som han brukar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Å stackars lilla Leo-gubben! Hoppas han kryar på sig snabbt. Å lilla Florisen, hur gick det med munnen? Alla tänder kvar?
Kram
Tant Netta