fredag 2 april 2010

Sol och slem

Ute skiner vårsolen och pojkarna har packat in sig i hyrbilen (fåååården) och styr söderut mot farmor och farfar. I gula soffan ligger Flora och sover, lite snörvligt och med rossliga hostattacker då och då. Hennes rinnande näsa har sen igår kompletterats med hosta och idag även lite förhöjd temperatur. Hon sover mer än vanligt också, men det är ju normalt när man är förkyld.

Igår kväll var hostan sämre och vi blev lite oroliga. Det känns ju extra jobbigt att oroa sig för andningen, särskilt när man ska sova (och jag sov garanterat extralätt i natt). Tack och lov har vi en barnsjuksköterska i huset och känner henne tillräckligt bra för att våga knacka på efter tio. Hon tog en titt på Flora och lugnade oss med att det absolut inte var någon fara just nu. Vi fick också lite råd om hur vi hjälper henne när hon hostar samt vilka varningssignaler vi ska hålla koll på. Segare slem (vilket hon fick igår) samt skummig saliv när hon hostar kan tyda på RS-virus, men behöver inte vara det. Och även om det skulle vara RS så är det inte säkert hon blir sämre än såhär.

Hur som helst så fick jag och Floris bli kvar hemma i stan, så vi har närmare till sjukvård om det mot förmodan skulle behövas. Plus att det nog är lugnare för henne att vara på hemmaplan. M övervägde också att stanna hemma ifall hon skulle bli sämre, men Leo var så exalterad för att få åka till farmor och farfar så vi tyckte det var lika bra att de for iallafall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är hemma i påsk och har bil! Så tvecka inte om du behöver hjälp med nått..! Kram och pussa Flora från mig.
Anette