söndag 2 oktober 2011

Det spelar ingen roll i Skymningslandet

C-syster kom med en bibba böcker idag, eftersom vi märkt att Leo börjar vara mogen för lite längre berättelser och kapitelböcker. Vilket himmelrike att läsa Astrid Lindgrens texter efter en massa Halvan-böcker! Pelle Svanslös har det också blivit en del av på sistone, kapitelböcker som visserligen är bra men där vi ibland tvingas snabbimprovisera vissa stycken eftersom vi tycker han är lite för liten för att läsa om att barnen får en ordentlig risbastu eller att pojkar inte ska gråta...

Den här eftermiddagen har vi istället betat av Lotta på Bråkmakargatan, Pippi, Barnen i Bullerbyn, Nils Karlsson Pyssling samt Skymningslandet. Leo ville bara höra mer och mer, men eftersom jag åkt på Floras förkylning pallade inte rösten hur mycket som helst ens med pauser emellan. Till godnattsaga blev det dock ännu en saga ur samlingsboken - Peter och Petra. Jag har nog aldrig sett Leo gå och göra sig iordning snabbare och helt utan protester!

Flora-lilla somnade tidigt, sliten av både ögon- och öroninflammation. Hon ska ha både droppar och penicillin men uthärdar det förvånansvärt bra. Gårdagen var värst och nu är hon klart på bättringsvägen. Skönt!


Inga kommentarer: