måndag 15 juni 2009

Envisa, envisa onge

Den sista tiden har det varit helt hopplöst. Leo vill inte sova. Redan när man ska börja nervarvningen med undanplockning av leksaker och läsning av bok så börjar han göra allt för att hålla sig aktiv istället. På dagarna vill han gärna läsa böcker (Max potta och stora pekordboken är favoriterna nu) men när han börjar vädra läggningsdags är det tvärstopp. Han vrider sig loss och ska riva ut leksaker eller bara stoja runt istället. Allt utom att sova.

De senaste kvällarna har han fått somna i sagosoffan tillsammans med mig istället för i spjälsängen och det har gått lite bättre. Men idag bänglade han tills håret var helt genomblött av svett innan han äntligen lugnade sig och somnade. När han väl är stilla somnar han ju snabbt, men tiden innan det är jobbig och vi börjar få slut på idéer om hur han ska kunna varva ner.

Å andra sidan får man väl vara glad åt att han gillar att vara vaken och upptäcka världen. Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av en liten traktorburen raket och ett stort leende :-)

PS. Den som föreslår bad som nervarvning har inte sett hur Leo blir när han badat. De kvällarna är det totalt hopplöst att få honom att somna, så bada får han oftast göra dagtid istället.

1 kommentar:

Hanne sa...

Kanskje han skal sove litt mindre på dagtid?? Et lite tips bare, jeg har en liten A som var omtrent slik for en stund siden...