fredag 1 juli 2011

Torparliv på modernt vis

Det är en minst sagt bisarr känsla att sitta på torpet och surfa. Bisarr men trevlig. Till vänster utanför fönstret finns två buskar med röda vinbär som ungarna antagligen kommer beta helt kala imorgon. Nere vid grinden norpade jag ett par körsbär som faktiskt kändes mogna redan. Schersminen (tror jag det är), nyponrosorna och de röda rosorna på gaveln blommar.

Efter en vecka hos i farmors stuga i Läppe var Leo ivrig att få vara med pappa igen och få leka med leksakerna som finns här. Först ville han vara uppe "länge, länge" men sen blev han nog faktiskt trött för han frågade om det var dags att sova. Han hade ju, sin vana trogen, vaknat redan vid sextiden i morse.

Imorgon ska vi gå på Jordbrukets dag nere på Julita gård. Leo vill titta på utställningen av gamla traktorer och det vill antagligen Flora med. Hon skiner upp och säger "tack-då!" så fort hon ser en traktor... eller ett fordon som är någorlunda likt en traktor. Jag och M är nog mer intresserade av att köpa torparkorv och andra godsaker. Gissningsvis blir det vildsvinskött till både lunch och middag!

Inga kommentarer: