fredag 8 juli 2011

Ännu mera bad och sol

Idag har vi först badat i 20-gradiga Hjälmaren på förmiddagen och sedan i 24-gradiga Malmen på eftermiddagen. Leo har fått en badtermometer, men den som är allra mest badglad är nog ändå Flora. Pappas flicka ända ut i fingerspetsarna :-)

En riktigt härlig dag, även om jag än en gång konstaterat att picnick i kombination med småbarn (särskilt krypande sådana) funkar bättre i teorin än i praktiken. Men nu sover båda barnen (grusvägar är bra) och vi har hängt upp badkläder och plockat undan matrester så vi kan med gott samvete njuta av lugnet. Martin pumpar upp vatten till potatisblasten som slokar i värmen. Enligt yr blir det ännu en varm dag imorgon och regn först på söndag.

Körsbären börjar mogna, men Leo ratar dem på grund av kärnan. Han vägrar smaka även om jag tagit bort kärnan, för då är de ju sönder... Men det finns ännu smultron och vinbär i väntan på hallonen, så han lider inte av bärbrist ändå. Flora slukar förstås allt och sväljer gärna körsbären i princip hela om man inte hinner stoppa henne :-)


Inga kommentarer: