onsdag 15 juni 2011

Tiden går fort när man har roligt!

Två veckor i norr har snart passerat i rasande tempo. Flora har börjat prata massor, med väldigt fin språkmelodi men något sämre artikulering. Bland annat säger hon "klaaa-nu" (klar nu) när hon vill gå från bordet och "villgåneee" när hon vill gå ner från övervåningen. När hon tappar något säger hon "nämen!" eller "tappa" och "nappen" och "vatten" är också vanliga fraser. Dessutom kan man (med lite god vilja) förstå trappa, mommo, Luna och namnen på några till.

Idag har vi spenderat hela dagen i fiskfilé-orten och hälsat på den bästa NZ-familjen som också är på tornedalsbesök. Leo och R kommer väldigt bra överens och Leo tycker det är väldigt spännande att han pratar engelska också. På vägen dit ville han veta vad olika saker hette på engelska och han pratade om R direkt på morgonen när han vaknade.

Småtjejerna har mest lekt bredvid varann men verkar gilla sällskapet. Flora har pussat E ett par gånger och E klappade henne på huvudet. L8 har dessutom fått äran att bli en av Lotta Lastbils vänner, utnämnd av Leo. Lotta Lastbil är inte bara namne, utan också Leos favoritfordon för tillfället. Lastbilen har dock fått oss vuxna i familjen att förbanna alla leksakstillverkare som gör bilar med hårda och räfflade däck. Vi har fått införa körförbud tidiga morgnar...

Trots allt roligt vi har hela dagarna har Leo ändå börjat få svår hemlängtan på kvällarna. Det får bli några dagar på hemmaplan när vi kommer ner, innan vi åker vidare till nästa sommarparadis!

Inga kommentarer: