lördag 3 juli 2010

Sol och svarta kryp

Idag har vi blivit "insolade" på Fjäderholmarna. Vi anade oråd redan på väg ut, när vi såg att klipporna var köttfärgade snarare än grå. Och mycket riktigt: det var så mycket folk ute att vi helt enkelt inte kom med båten hem och fick välja på att antingen vänta en timme till (och riskera att återigen bli bortträngda av folk utan hyfs) eller lösa biljett till det andra båtbolaget som satt in extrabåtar. Eftersom det var Leos läggtid valde vi det sistnämnda och han somnade redan i kön.

Idag har jag även haltat fram eftersom min högra ankel börjar närma sig grotesk storlek. En ondsint fästing attackerade mig i förrgår (dagen efter att jag nöjt konstaterat att vi inte har problem med fästingar på torpet... det äter jag upp med besked nu) och sen dess har jag bara blivit rödare, ömmare och mer svullen om vristen. Enligt läkaren är det tack och lov troligen bara en vanlig infektion, även om jag såklart ska ha koll efter borreliaringar för säkerhets skull. Penicillinkur påbörjad så jag blir säkert bättre snart.

Imorgon väntas bli lika het som idag så vi tänker hålla oss hemma och njuta av vår svala uteplats, slappa och förstås packa väskorna inför resan till norr. Pajala marknad, here we come!

Inga kommentarer: