söndag 24 juni 2012

Kalla vindar

Skönt med lä hos pappa

Mot havet!

fredag 22 juni 2012

Leo dinerar med stil

Medan grillen blev varm ville han byta om till "svarta dräkten med ränder och slips"

Glad midsommar!

torsdag 21 juni 2012

Äntligen!

Nu är den officiellt över. Blöjbarnsperioden.

Klätterträning

Jag klättrar bara lite, lite högt, sa Flora. Inga sådana löften från Leos sida...

Varning

Barnarbete pågår medan arbetsledningen dricker kaffe. Aaah.

Äkta vara

Flora fantiserar om morgondagens picknick: vi ska ha mucke mucke godis... och hello Kitty-glass!

tisdag 19 juni 2012

On demand

Flora ler sitt finaste beställningsleende

måndag 18 juni 2012

Gamla stan

Efter bibblan åkte vi blå buss, något Leo velat göra länge, till gamla stan. Där mötte vi upp M och åt middag. Ungarna delade på en portion köttbullar men Flora ratade moset och norpade mina dillstuvade potatisar istället. Leo "smakade" säkert en tredjedel av min gravade lax. Sen visade Leo stans smalaste gränd för Flora (vi har kollat in den i samband med fiolkursen), efter att ha bytt keps med M. Tyvärr missade jag att ta en bild på M i Leos keps!

Mysig utflykt

Idag åkte vi till stadsbiblioteket för att återlämna lite kurslitteratur. Barnen satt andäktigt tysta en lång stund inne i runda rummet. Sen läste vi böcker en stund på barnavdelningen. En utflykt vi helt klart måste göra om!

söndag 17 juni 2012

Kanske dags för emmavirkat...

Nu börjar det rycka i handarbetsfingrarna igen!

Virkade lampor

fredag 15 juni 2012

Se upp!

Idag har det inhandlats vattenpickadoller samt ny solhatt till Leo som vuxit ur sin. Han valde en rosa Hello Kitty så nu är det bara att hoppas att han slipper andra kommentarer än att den är snygg!

Lyxfrulle

Frukost nummer två äts ute vid smultronblommorna idag. "Det är sol på mina ögon", sa Flora.

torsdag 14 juni 2012

Tillbakablick

Helgen i Grövelsjön bjöd inte bara på vacker natur, utan också en av mina käraste vänners bröllop med ovanligt vackra ringar. Silver, guld och vitt guld i totalt 57 lager och fint ådringsmönster. Det ni! (klicka på bilden för större format)

Ringarna var egendesignade av brudparet och tillverkade hos MVH i Berlin. 

Alla vill måla

Till ungarnas stora glädje har grannpojken också åkt på vattkoppor. De har lekt ute hela dagen och sen däckade båda pojkarna i tv-soffan, till lillasysters stora förvåning.

tisdag 12 juni 2012

Mitt sommarlov...

..vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli! Eller är, för det är ju redan här! Visserligen väntar jag ännu med spänning på att få veta betyget på senaste kursen, men jag är ganska säker på att bli godkänd iallafall. Hemtenta känns alltid mycket lugnare än salstenta.

Efter vacker helg i Grövelsjön kom jag i söndags hem till prickiga ungar, som frivilligt ville gå och lägga sig före utsatt läggtid. Vattkopporna var nog som värst igår, då båda barnen hade feber och var riktigt hängiga. Flora sov en stund på dagen men Leo kämpade som vanligt emot fast han var så trött att ögonen nästan föll ihop redan tidigt på eftermiddagen. Inte blev det bättre av att han har en vattkoppa precis i ena ögonvrån helller.

Idag har det varit lite bättre och extra uppiggande var att kusin I kom förbi efter sin skolavslutning. Jag hoppas de piggar på sig ännu mer till imorgon, men smittsamma lär de väl vara minst ett par dagar till. Vi har varit ute och lekt, men bara på vår egen uteplats, och Leo har pratat med sin bäste grannkompis J på flera meters avstånd för säkerhets skull.

Ett lite tråkigt sätt att inleda sommaren, men samtidigt skönt att klara av det nu när de är relativt små och dessutom slippa vabba. Och äta glass kan man ju tack och lov göra även om man är prickig!

Jackpot i dagens tidning

Vattkopporna blir lättare att uthärda när man hittar en bild av Wasaskeppet i tidningen. Leo ska spara den för alltid säger han!

måndag 11 juni 2012

Första flätan

Fröken vattkoppa har haft flätor för första gången. Tror till och med de fick sitta i en hel halvtimme!

fredag 1 juni 2012

Rapport från norr

Resten av familjen är på väg söderut igen och har förstås stannat till på traktormuseet i Svartbyn. Livet leker!