måndag 28 november 2011

Första advent

"Tårta!" sa Flora glatt när hon fick se adventstaken...

lördag 26 november 2011

Batteristerna i farten

M har fått larm och jobbar, samtidigt som ungarna spelar trumma. Tur vi iallafall har nya mattor som ljuddämpar lite. Eller runda åkrar som Leo säger.

torsdag 17 november 2011

Kvällsmys

Flora har äntligen slutat stoppa smålegot i munnen och slänger det inte heller på golvet lika ofta. Byggandet blev genast tusen gånger roligare.

onsdag 16 november 2011

Blind leder blind :-)

I morse försökte Leo lära Flora att prata rent:

- Säg stölvar, Flora. Stöl-var!

Jag ser fram emot när han ska försöka lära henne säga skabetti, eller det senaste: skogsjärpar. Han vägrar hårdnackat gå med på att det heter oxjärpar, utan hävdar att de heter skogsjärpar för de kommer från skogen. Han tar iallafall poäng för engagemang och argument!

söndag 13 november 2011

torsdag 10 november 2011

Ungen skriver ju!

M skrev familjens namn på uppdrag av Flora, men slarvade lite med E så två streck kom nära varann. "Sådär ser inte mitt namn ut, jag ska visa dig" sa Leo och skrev själv. Sen konstaterade han "jag klarade det bättre än du!" Vi blev extra imponerade eftersom han inte ens är i närheten av att rita huvudfotingar...

onsdag 9 november 2011

måndag 7 november 2011

Vuxenpoäng, 100 minst

Känner mig sjukt, sjukt välplanerad efter att ha beställt en snowracer till ungarna. Självklart på rea :-)

Det blir antingen en julklapp eller födelsedagspresent, beroende på snötillgång...

lördag 5 november 2011

Ikeahack

Förra lördagen, på Lillehammers (och kanske Norges) bästa köttrestaurang såg jag följande ikeahack, skapat av vaser monterade på stålställning och med olikfärgade ljuslyktor i. Är sugen på att testa något liknande hemma.