söndag 31 juli 2011

Dunn-dunn!

Det är när Leo ser det här leendet som han brukar säga "nu ler Flora som en haj"

Barfota är bäst

Ska du ha sandalerna Flora? Nää!

Multimedia message

Underhållning på hög nivå. Leo har fått åka med i traktorn och hämtat säden som nu lastas in i silon. Spännande!

lördag 23 juli 2011

Multimedia message

Rolig logga. Jag har visst inte riktigt släppt det gamla yrket ännu ;-)

fredag 22 juli 2011

Multimedia message

Hemlängtan redan till frukost ;-)

torsdag 21 juli 2011

Multimedia message

Första destilleristoppet...

tisdag 19 juli 2011

Multimedia message

Hur härligt det än var på torpet är det ändå rätt skönt att komma hem också

Multimedia message

Här finns det bär!

Multimedia message

Sötaste Krantzarna på promenad

Multimedia message

Leo och skeppshunden Tage väntar på kapten Floro

Multimedia message

Morgonbetning pågår. Flora säger ivrigt 'vim-bää' om alla röda bär ;-)

söndag 17 juli 2011

Multimedia message

Ännu ett loppisfynd. En Floridabricka, lagom stor för en kopp kaffe och lite till. Smetkaka till exempel, som Leo kallar digestiv med nutella. Det händer att vi lyxar till med det då och då ;-)

Multimedia message

Fruktstund på ljugarbänken. 'Pläpplä' och väldigt rinnigt päron

lördag 16 juli 2011

Multimedia message

Ett av dagens loppisfynd. En gammal pepparkaksburk som man ska ha som ljuslykta, med stansade hål som fönster och stjärnor. Tror den får följa med till stan och bli julpynt. Ännu finare blev den när jag ställde ner en ljuslykta i orange och rött inuti, men den bilden blev inte lika bra.

fredag 15 juli 2011

Multimedia message

Även om hon fortfarande kryper en hel del kan vi äntligen deklarera - Flora kan gå!

Multimedia message

Mormors mors gamla kaffekvarn är lika rolig att veva på som när jag var liten. Eller mormors mormors som det ju blir för Flora. Jag får nog börja dricka kokkaffe så vi drar nytta av arbetskraften ;-)

Multimedia message

Det regnar och vi läser traktortidning till frukost. Flora skriker engagerat 'tack-tå' och pekar ivrigt på varje bild...

torsdag 14 juli 2011

Multimedia message

Det är klart det är lättare att gå när man har arbetshandskar på ;-)

onsdag 13 juli 2011

Multimedia message

Jordgubbssorbet på Vinö Värdshus. Sex barn som alla skötte sig exemplariskt under hela måltiden. Sen gick de ut i köket och talade om för kocken att maten var god! Nästan så man inte kunde tro att det var sant ;-)

Multimedia message

Vacker himmel igår kväll när jag cyklade ner till TIA för att låna glasflaskor till körsbärssaften. Inte utan att jag tänker på Bo Kaspers 'vackert land'. Eller som Leo sa härom dagen 'det är så underbart!'

tisdag 12 juli 2011

Multimedia message

Vi har snickrat en limousin. Leo visar klara arbetsledartendenser, jag och Martin får göra grovarbetet ;-)

Multimedia message

Nykokt körsbärskompott och vispgrädde. Ungarna var tyvärr inte imponerade :-/

måndag 11 juli 2011

Multimedia message

Kvällsmacka på kojtaket för att jämna ut lite efter alla syrliga bär.

Multimedia message

Körsbären börjar mogna och det verkligen kryllar av dem i år. På bara några minuter har man en hel skål full. Leo var skeptisk till att smaka först men äter dem numera urkärnade. Flora sätter i sig hur många som helst, gärna med kärna om man inte hinner stoppa henne. Titt som tätt tar hon nån av oss i handen och går bort mot körsbärsträden och hallonbuskarna, ljudligt smackande.

lördag 9 juli 2011

Multimedia message

Flora dissade krämen till förmån för bär direkt från busken. Hon vet iallafall vad hon vill den tjejen :-)

Multimedia message

Nykokt rabarberkräm, vaniljyoghurt och smulade skorpor. Ett härligt förmiddagsmellis!

fredag 8 juli 2011

Ännu mera bad och sol

Idag har vi först badat i 20-gradiga Hjälmaren på förmiddagen och sedan i 24-gradiga Malmen på eftermiddagen. Leo har fått en badtermometer, men den som är allra mest badglad är nog ändå Flora. Pappas flicka ända ut i fingerspetsarna :-)

En riktigt härlig dag, även om jag än en gång konstaterat att picnick i kombination med småbarn (särskilt krypande sådana) funkar bättre i teorin än i praktiken. Men nu sover båda barnen (grusvägar är bra) och vi har hängt upp badkläder och plockat undan matrester så vi kan med gott samvete njuta av lugnet. Martin pumpar upp vatten till potatisblasten som slokar i värmen. Enligt yr blir det ännu en varm dag imorgon och regn först på söndag.

Körsbären börjar mogna, men Leo ratar dem på grund av kärnan. Han vägrar smaka även om jag tagit bort kärnan, för då är de ju sönder... Men det finns ännu smultron och vinbär i väntan på hallonen, så han lider inte av bärbrist ändå. Flora slukar förstås allt och sväljer gärna körsbären i princip hela om man inte hinner stoppa henne :-)


torsdag 7 juli 2011

Multimedia message

Flora provsitter en av Anders traktorer. Frågar man om hon ska komma ner får man ett väldigt bestämt 'Nä-ä' till svar.

Multimedia message

Morgonmys.

tisdag 5 juli 2011

Multimedia message

Vi går på promenad och letar stenar

måndag 4 juli 2011

Multimedia message

Vi läser och myser i köket när Flora har somnat. Vi har ÄNTLIGEN lyckats ställa om Leos tider så han sover 20-07 istället för 19-06. Flora vill fortfarande sova vid 19 men hon kan tack och lov sova till 7 ändå. Ibland iallafall.

söndag 3 juli 2011

Multimedia message

Dagens loppisfynd!

Multimedia message

Flora gungar och spanar in de stora barnen på dagens treårskalas. Sysslingskaran består av fyra barn inom ett år, och så Flora två år senare. Men det dröjer nog inte länge innan hon hänger med!

fredag 1 juli 2011

Torparliv på modernt vis

Det är en minst sagt bisarr känsla att sitta på torpet och surfa. Bisarr men trevlig. Till vänster utanför fönstret finns två buskar med röda vinbär som ungarna antagligen kommer beta helt kala imorgon. Nere vid grinden norpade jag ett par körsbär som faktiskt kändes mogna redan. Schersminen (tror jag det är), nyponrosorna och de röda rosorna på gaveln blommar.

Efter en vecka hos i farmors stuga i Läppe var Leo ivrig att få vara med pappa igen och få leka med leksakerna som finns här. Först ville han vara uppe "länge, länge" men sen blev han nog faktiskt trött för han frågade om det var dags att sova. Han hade ju, sin vana trogen, vaknat redan vid sextiden i morse.

Imorgon ska vi gå på Jordbrukets dag nere på Julita gård. Leo vill titta på utställningen av gamla traktorer och det vill antagligen Flora med. Hon skiner upp och säger "tack-då!" så fort hon ser en traktor... eller ett fordon som är någorlunda likt en traktor. Jag och M är nog mer intresserade av att köpa torparkorv och andra godsaker. Gissningsvis blir det vildsvinskött till både lunch och middag!