måndag 31 maj 2010

Mjukisdjur och vagntankar

Puh. Ibland undrar man vad som pågår i en tvåårings hjärna när han springer naken efter badet, slänger sig på lekmadrassen och vill bli täckt av alla sina mjukisdjur. Men sen, när man hör ett kvillrande skratt nerifrån högen så går det ju inte att låta bli att skratta med!

Annars har jag konstaterat att det nog blir ett nytt barnvagnsinköp inom kort. Inte en syskonvagn (är väldigt glad att slippa de schabraken) men en nättare sittvagn med bra liggläge och svängbara framhjul. Kronan är ju jättebra för långpromenader och funkade perfekt när Leo var liten. Men nu när jag ska baxa runt den med ståbräda är den alldeles för tungrodd. Dessutom går vi sällan långpromenader med vagnen och vill vi göra det tar vi hellre joggingvagnen.

Problemet är bara - vilken vagn? Den ska absolut ha vändbar sittdel, tåla ståbräda, vara lättkörd och helst inte kosta alltför mycket. Begagnat är helt ok, men det verkar vara svårt att hitta en vagn som uppfyller alla krav. Kanske skulle designa en egen? ;-)

fredag 28 maj 2010

Multimedia message

Vardagslyckobubblor i massor

Multimedia message

Dagens bästa köp var nog ändå en såpbubblepistol från BR. Den har han lekt med länge nu...

Multimedia message

Nya skosnören för att kompensera det faktum att jag fått köpa iläggssulor för att inte få ont av skorna. Kärringfötter och fjortissnören borde ge ett bra medelvärde...

onsdag 26 maj 2010

Häftigt, ur lite olika perspektiv

Vigelandsparken var verkligen en hit för både stora och små (nåja, de två allra yngsta sov mest). Här kan man gå både länge och många gånger och ändå upptäcka nya saker. Väldigt häftigt att alla skulpturerna hade egna personligheter. Det var liksom inte bara olika poser utan man såg att det var olika människor också. Vanliga människor dessutom.

Leo tyckte dock det häftigaste var att peta på bebisarnas rumpor...

...och att leka tittut med A!

Nähej!

Inte en chans, farsan! Jag åker inte utan dig...

Jag väntade bara att det skulle bli som i Mamma Mu åker rutchkana, men lekplatserna i Oslo verkar hålla hög kvalitet!

måndag 24 maj 2010

Söndagens sommarpojke

På picnic i Oslo iförd den nya favoritjackan, ärvd av kusin I (vilket han ofta stolt poängterar). Hans första ord när han såg den var "Den är FIIIIIN! Den är rooooosa". Som extra pynt ett par maskrosor. Kan det bli sötare?

söndag 23 maj 2010

Multimedia message

Mini-Martin njuter av lite egen mammatid på Oslo flygplats på grund av (eller tack vare?) en missberäkning av tiden. Hon har sovit och jag har shoppat och läst men nu är det snart dags att gå ombord.

torsdag 20 maj 2010

Multimedia message

Festis o bara fötter, livet leker

Multimedia message

Tulpanerna jag satte i höstas börjar slå ut o är precis så fina som jag hoppades. Tyvärr har den ena murgrönan dött o den andra är väldigt gles så jag får nog satsa på nån ny klätterväxt. Klematis kanske?

onsdag 19 maj 2010

Multimedia message

Asfaltsläggning på vår gata. Kan det bli bättre? Jag måste säga att jag börjat uppskatta såna saker mer tack vare Leo ;-)

måndag 17 maj 2010

Det här är vad jag kallar nöjesfält!

Vem behöver det lilla ambulerande tivolit i Katrineholm när det finns en hel maskinpark en bit därifrån? Varför hoppa hopptält, åka karusell eller radiobil när man kan provsitta traktor, baklastare och skördetröska? Lika oroad som Leo var på nöjesfältet, lika road var han bland traktorerna!




Övre stallet

Torpet går för tillfället under benämningen polkahuset, eftersom panelbyte pågår. Flora lät inte det störa utan tog glatt en tupplur i rabatten bland de andra blommorna.

Leo kom ihåg var uteleksakerna finns och när han klev över den höga tröskeln till boden sa han "övre stallet", precis som motsvarande rum heter i Sattis. Det blir nog ett namn som biter sig fast, istället för "första boddörren" som vi använt förut. Kanske lite ologiskt eftersom det inte är ett stall och det inte heller finns något nedre stall, men har man varit i Sattis förstår man. Och har man inte det är väl dags?

Buskompisarna i farten



I helgen hann Leo med både mys och bus hemma hos andrakusinen I. Vi hann dessutom sätta potatis, plantera en vinbärsbuske samt konstatera att vi återigen haft möss på besök på torpet. Den här gången verkar de inte ha bitit sönder något, men det ligger bajs lite här och var så vi får städa grundligt innan vi flyttar in. Bortsett från den lilla detaljen så längtar vi verkligen dit!

onsdag 12 maj 2010

Multimedia message

Förmiddagsmys på 'drassen' i 'din tumm'

tisdag 11 maj 2010

Multimedia message

Igår kändes det som höst men nu är det vår i luften igen. Grannarna TT är lediga från dagis o vi har haft en härlig förmiddag ute. Flora sov ett par timmar i vagnen medan tvååringarna härjade och Tage solade sig. Såna här dagar vill vi ha fler av!

måndag 10 maj 2010

Två år och etthundratolv dagar

Så lång tid tog det innan vi fick ett jakande svar på frågan "ska vi gå och lägga oss". Det är väldigt skönt som omväxling till alla "neeeeeeej" följt av tårar och spagettiben, oavsett hur trött han är.

Från och med igår verkar det som han dessutom kan njuta av en godnattsaga. Vi har försökt flera gånger i omgångar förut, men det har inte funkat eftersom han bara velat brotta sig ur sängen. Läsa böcker dagtid har han alltid gillat, men det där med att gå och lägga sig har varit så tråkigt att inte ens en favoritbok har kunnat göra det mysigt. Men nu - peppar, peppar - kanske det vänder!

Både igår och idag har jag fått läsa Lisa, Sam och sköldpaddan. En bok jag tror mamma och pappa är innerligt leds på att läsa men som Leo verkar gilla lika mycket som jag gjorde när jag var liten. Illustrationerna av Ilon Wikland tycker jag fortfarande är härliga att titta på, även om själva storyn inte bjuder på så många överraskningar mer ;-)

söndag 9 maj 2010

Premiär i matstolen

Idag satt Flora med vid matbordet för första gången och fick se hur det går till. Väldigt kul tyckte både hon och storebror!


Det är väldigt mycket dreglande och fingrarna är i munnen hela tiden. I nederkäken syns två vita streck!

tisdag 4 maj 2010

Vi ritar tillsammans

Jag ritar bilar, Leo ritar släp. Han har gått från att beställa "bil" till att beställa "Volvo" till att beställa "Volvo XE90". Tack och lov ställer han inga större krav på att det ska bli särskilt likt...

Inte riktigt vad vi tänkt oss

Idag skulle vi hälsa på gamla grannarna FF och leka efter stora Fs dagis. Vi har försökt få ihop det i flera veckor men alltid har någon varit sjuk. Idag var det dock väldigt lovande, men när vi just kommit in och skulle fika kände jag att Leo var väldigt varm. Fick låna en termometer och mycket riktigt - 39 grader feber! Det var bara att packa ihop och gå hem igen, Flora låg fortfarande kvar i vagnen och sov.

Väl hemma ville Leo läsa "massor böcker" och först och främst "mormorboken"

Flora å sin sida var på strålande humör...

lördag 1 maj 2010

Multimedia message

Tågbanan är en favorit som håller i sig. Ibland kopplar han ett lok i var ände o säger att det är ett tunnelbanetåg. Sen åker det 'under tunneln, över broet'. Allt i bestämd form slutar på et för tillfället. Skoget och sandet tillexempel. Men sötast är nog när man ber om en puss o får svaret 'slut pusset' ;-)