söndag 31 augusti 2008

Såhär bra...

...trivs vi i nya lägenheten! Saker börjar trilla på plats och till och med skrivbordet smälte in så bra att det fick vara kvar. Får se om vi klarar av att hålla ordning på det också.

Leo kryper inte riktigt än men tar sig ganska långt ändå. Leksakerna (som för ovanlighetens skull ligger i lådan på bilden) ligger oftast spridda i ett cirkelformat mönster över en stor del av golvet. Han har även lyckats ta sig bort till blomman och rycka blad så den har vi flyttat på.

Tage trivs med att komma ut oftare på dagtid och att kunna spana genom altandörren. Katten som envisades med att hänga där har inte kommit tillbaka sen den mötte Tage nos mot nos med bara en fönsterruta emellan. Skönt tycker vi, trist tycker nog Tage.


Största anledningen till kvällens bildkavalkad är att jag tröst-tittat på Leobilder för att övertyga mig om att han faktiskt oftast är glad. Ikväll har vi nämligen startat projekt sova-i-spjälsäng vilket lyckades först efter en hel del gråt. Det är jobbigt men nödvändigt eftersom det börjar bli ohållbart att vagga honom till sömns i famnen. Han har varit helt hopplös att lägga ner på sistone och när man äntligen lyckats har han ofta vaknat efter en halvtimme och så har man fått börja om hela proceduren.

De få gånger han somnat själv bredvid nån av oss i sängen har vi märkt att han sover längre, troligen eftersom han i sin ytliga sömnfas (efter en halvtimme) känner igen sig och somnar om. Det verkar funka nu med, för nu har han sovit drygt en timme.

Det är väldigt jobbigt att se honom gråta (och nästan värst när han snyftade i sömnen efteråt) men jag tröstar mig med att vi inte lämnar honom ensam iallafall. Vi klappar honom på magen och sjunger eller sshh:ar så han vet att vi är där. Ikväll blev det många varv av "Himlajord" innan han till sist somnade till "Tornedalsvisan". Som sagt, jag måste utöka min repertoar.

Men nu ska jag också gå och lägga mig och försöka sluta vara en hönsmamma. Jag skulle tro att vi överlever detta allihop.

Killar vi gillar

Kusin Elmer hälsar på i nya lägenheten. Han börjar närma sig Leo i storlek mer och mer.

R hälsar på innan flytten till NZ. Nästa gång vi ses blir i februari!


Sommaren är kort

Förra helgen plockade vi alltså undan på torpet för vintern. Och även om det är rätt mysigt med höst också, så saknar jag det här.

Och ifall det råder någon som helst tvivel om vem som bestämmer dagordningen numera... här är en bild på herr ordförande i egen hög person :-)

Bla bla bla

Äntligen funkar internet och jag har massor att ta igen. Bebisar kan ha fötts och allt möjligt annat har hänt utan jag har en aning om det. Helgen har dock mest gått åt till att fixa. Handla på Ikea. Montera Ikeamöblerna. Reklamera en av stolarna. Köpa ny bilbarnstol till Leo. Men jag har också hunnit med att gå på tjejmiddag (själv på kvällstid för första gången!) samt fika hemma hos HAJ. Samt träffat på rätt många av grannarna som alla verkar trevliga!

I onsdags och torsdags hade Leo feber och prickarna han hade på halsen spred sig till ansiktet, huvudet och nu benen. Ibland var de röda, ibland syntes de knappt alls, men han verkade inte besväras av dem. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och de tyckte vi kunde avvakta. Prickarna har jag dessutom visat upp på BVC tidigare (fast då hade han dem bara på halsen) och de trodde att de bara var såna prickar som bebisar får, ingen allergi eller något annat.

Han har haft dålig aptit också så jag har fått amma massor även dagtid. På nätterna har han vaknat stup i kvarten, varit gasig och flera gången även panikskrikit. Martin har sovit på soffan ett par nätter och tagit morgonpassen så jag fått sova igen lite då.

Nu mår han dock bättre och i morse vaknade han glad (som han annars brukar) för första gången! Han har ätit bra och prickarna är nästan borta. Skönt!

Jag har dock insett att det bara är en vecka kvar på mammaledigheten. EN VECKA!!! Det har gått helt otroligt fort! Tack och lov ska vi ju dela på ledigheten framöver så jag kommer bara att jobba halva veckorna, men ändå. Vad konstigt det kommer att kännas på måndag. Fast lite spännande också!

Mer gröt åt folket!

Leo lystrar till sitt namn (men kommer inte på inkallning än). Han har dock inte riktigt förstått skillnaden mellan begreppen "äta" och "smörja in sig". Han lär bli en motståndskraftig unge för när han inte är marinerad i matrester är han panerad i hundhår...

söndag 24 augusti 2008

Jodå, vi lever än

Flytten har gått bra och trots att vi ännu har trettio kartonger kvar att packa upp (Martin räknade, jag hade uppskattat dem till femton...) känns det som vi kommit riktigt långt! Hemmet börjar se beboeligt ut och på dagarna har jag även hunnit med att koppla av med DN och kaffe på uteplatsen. Vi är ute minst två/tre gånger om dagen numera och båda pojkarna verkar stortrivas. Leo sov dåligt de första tre nätterna, men nu verkar det vara lugnt igen.

Nätet funkar dock inte eftersom bredbandsmodemet inte kommit än. Jag har lite lätt abstinens men inte så farligt eftersom jag blev avgiftad under torpvistelsen. Nu passar jag dock på att läsa lite bloggar (och uppdatera själv) hemma hos de andra Krantzarna.

Vi har plockat undan på torpet inför vintern för vi vet inte om det blir fler turer hit nu. Känns vemodigt men skönt att vara här ändå. Solen skiner men vindarna är lite höstkalla. Jag har redan börjat tänka på julpynt men ska behärska mig ett tag till :-)

torsdag 14 augusti 2008

Snart är det dags!

Imorgon får vi nycklarna, nycklarna, nycklarna... imorgon får vi nycklarna, trallallallalaaa! :-)

M har firat födelsedagen med att springa långpass (ibland undrar jag om han är riktigt frisk?) så jag och pojkarna är fortfarande ensamma hemma. Leo somnade dock fint efter gröt, promenad sittandes i selen, besök hos A och C, byte till pyjamas och därefter amning. Att hitta den där magiska punkten då han somnar lätt är lite som att försöka navigera i London med en karta över Oslo. Ibland hittar man rätt ändå ;-)

Nu har han dock hunnit vakna och bli omsövd... tre nedläggningsförsök senare sover han fint i spjälsängen igen. Kanske för natten, eller så vaknar han om ungefär en halvtimme igen. Nu är dock M hemma så det blir hans tur isåfall.

Medan jag satt med sovande Leo i famnen (det är större chans att lyckas med nedläggningen om han får sova en stund) passade jag på att göra testet jag hittade hos Ina. Kul!

Läs resultatet här >>

Och imorgon får vi nycklarna!!! :-D

onsdag 13 augusti 2008

Bästa sättet att ha ett välstädat skrivbord är att inte ha ett alls

Jag har klurat och klurat på hur vi ska få in datorn i vardagsrummet/matrummet på ett bra sätt. Efter ett tag började jag fundera på ett skåp med utfällbar skiva som blir arbetsyta. Själva datorn kunde stå utanför (i en hurts eller nåt) men skärm, tangentbord osv vore trevligt att kunna dölja när man inte använder dem.

Av en slump trillade jag in på amerikanska IKEA-sidan där de gjorde reklam för PS arbetsbord för laptop. En vit sån skulle kunna funka, om den är tillräckligt hög för skärmen och om skivan känns stabil och bra som arbetsbord. Lustigt nog hittar man inte arbetsbordet om man söker på arbetsplats, men under PS finns den.

Tidigare tänkte jag att vi kanske kunde förlänga en arbetsbänk ut i matrummet och ha datorn där. Det kan också funka men nackdelen är att det stör möbleringen i matrummet lite, plus att när man sitter i soffan kommer man hela tiden att se datorn och det är kanske inte den roligaste vy man kan tänka sig.

Nå, vi får se när vi flyttat och känt in oss ordentligt. Jag och lilleman tog bussen hem idag och jag spanade ivrigt ut genom fönstret när vi passerade nya lägenheten. Uteplatsen var tom så nu har de flyttat ut. Bara två dagar kvar...

Våga vägra välling?

Okej: Leo kräver att man vysjar hans nio komma två kilo till sömns och sen går omkring (eller i bästa fall sitter vid datorn och enhandssurfar en smula) med honom en bra stund innan man lägger ner honom. Men. MEN: i natt vaknade han bara två gånger. Jag upprepar: TVÅ gånger!!! Jämfört med 5-6 så är det rena paradiset. Tyvärr vaknade jag själv ett par gånger och konstaterade att han sov, men ändå. Den ovanan kan jag nog lägga mig av med om han fortsätter så här :-)

Vi har testat ge honom välling nu, eftersom han blivit rätt bra på att dricka vatten ur nappflaskan (det tog ett tag). Hittills är det ingen större hit: han tar någon klunk och spottar sen ut det och efter några försök vill han inte ha mer. Vet inte om det är smaken det är fel på eller om vällingen kommer för snabbt ur flaskan. Vi får väl testa att skedmata eller ge ur mugg.

Gröt tycker han iallafall om och idag fick han det som eftermiddagsmål istället för bröstmjölk. Övergången till att bara amma morgon och kväll går nog smidigt om det fortsätter såhär bra. Och om han inte blir hård i magen igen förstås. Men idag hittade jag en gröt med aktiv bakteriekultur, det måste ju vara bra!

I-kusinen skriver om bladguld, buddhor och lotusblommor... men bara på emmababbel kan du läsa om gröt, sovvanor och bajs ;-)

tisdag 12 augusti 2008

Lilla bocken Bruse...

Apropå flytten så ringde Martin till DN igår för att tala om att vi flyttar. (Han ringde prenumerationsavdelningen alltså, vi förväntar oss ingen längre artikel.) Men de hade redan blivit uppdaterade via andressändring:

- Det är redan ordnat, från lördag kommer den till Bocktryckarvägen istället!

Det fnissade vi länge åt igår. Hör man lite fel så är ju BOCKtryckarvägen det absolut mest logiska man kan gissa på. Hihihi. Nästan synd att vi inte flyttar till Bockbindarvägen istället, jag som nästan har koppling till Gävle.

Bye bye badkar

Redan innan jag köpte min första lägehet hade jag provsuttit badkaret i det. Utan vatten och med kläderna på förstås, men det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har karet nästan mosat en hantverkare, remaljerats, fått utsidan svartmålad och tassarna silverfärgade, blivit uppkånkat av Martin och en stackars kompis till honom och till sist klämts in genom en dörröppning som egentligen var två cm för smal.

Många vinterkvällar har jag sjunkit ner i badet med en kopp glögg, både med och utan jättemage. Mot slutet av graviditeten fick jag köpa pall för att ta mig i och ur, men det gick.

Nu har jag dock tagit det sista badet. Hädanefter är det dusch som gäller.

Men om jag kommer att sakna badkaret så är det inget mot hur skönt det ska bli att slippa trapporna. Eller inte trapporna i sig egentligen, men problemen det medför varje gång L somnar i vagnen och man skulle vilja passa på att laga mat/koka kaffe/göra något annat. För att inte tala om hur det blir om några år när lillprinsen vill leka ute och det är dags att börja med middagsmaten.

Nu är det bara tre dagar kvar och nästan varje dag har jag promenerat förbi i närheten av huset och kännt pirret i magen. Det här blir bra, trots badkarsoffer.

måndag 11 augusti 2008

Pest eller kolera?

Isch. Trots att jag brukar avfärda matnojor och säger att allt är ok i lagom mängder så stod jag ändå där på ICA idag och funderade på vilket som var värst - transfetter eller socker? Och kommer han att få loss en stor bit och sätta i halsen om jag ger honom en skorpa att gnaga på? Till slut bestämde jag att han säkert överlever både det ena och det andra och köpte ett paket skorpor. Det är ju inte direkt så att det kommer att bli hans basföda.

Efter att ha uppdaterat planeringscentralen i hallen har jag insett att jag snart börjar jobba. Väldigt snart till och med. Alltså är det dags för lite mer struktur kring ätandet och inte varva amning och mat fullt lika mycket som vi gör nu.

På torpet kom vi in i en bra lunk då han vaknade vid ungefär samma tid varje dag, åt lunch osv. Men nu har han hamnat i en bänglig period igen, vaknar helt olika tider och äter inte lika bra som förut. Jag misstänker att det kan vara fler tänder på gång för han dreglar mycket och gnager som en galning på saker.

Tyvärr hakade hans mage upp sig också, men det verkar ha löst (hehhe) sig nu. Päron efter varje mål riktig mat verkar hjälpa och dessutom har vi dragit ner på majs. På grund av den risiga kistan har jag dessutom ammat lite oftare igen, men det börjar väl bli dags att trappa ner lite.

Som tur är gillar han ju mat iaf, och allra särskilt frukt. Både jag och M är riktiga fruktomaner så det är väl inte så konstigt. Dock har han ätit lite sämre än förut och framför allt sämre av kvällsgröten. De senaste dagarna har han varit så trött att han gnuggat sig i ögonen och inte velat äta. Då har M skyndat sig att göra iordning honom för natten men så fort jag ammar får han en ny energikick, rullar runt och börjar sprattla. Vi har fått vagga honom till sömns i famnen, vilket inte är helt optimalt kanske. Men fördelen är ju att M kan göra det lika gärna som jag (vilken känsla att gå och handla på ica och komma hem till sovande bebis och diskande make!!!). Förhoppningsvis lär han sig väl att somna själv nån gång innan han fyller femton iallafall.

Nu är jag precis tillbaka efter ännu ett sövningsavbrott. Den senaste timmen har vi sövt honom fyra gånger. Det är tur han är så underbar och perfekt i övrigt, annars hade vi sålt honom på loppis för länge sen ;-)

söndag 10 augusti 2008

Sömn och små gnagare

Skruttungen sov dåligt i natt också. Magen lät lite så han kanske hade ont. Eller så drömde han väl mardrömmar. Hur som helst vaknade han ofta och grät riktigt, inte bara gnydde som han brukar. En gång fick jag gå upp och vagga honom i famnen också, för han ville inte ens ammas. Jag antar att vi inte ska klaga eftersom det inte är så ofta det händer, men ändå. Det jobbiga är att han inte godkänner att bli vaggad när jag sitter i sängen. Då tar han spjärn och försöker ställa sig upp men så fort jag går upp så hans fötter hänger fritt lugnar han sig. Ska det här vaggandet fortsätta får vi nog flytta på spjälisen för nu är det lite besvärligt att baxa sig ur sängen nere i fotändan med en skrikande klimp i famnen. Han närmar sig nog tio kilo skulle jag tro, iallafall känns det så.

Nu sover han desto bättre, drygt en timme trots att vi är inne och inte ute i vagnen där han brukar sova bäst. M håller på att laga mat och jag tar en packningspaus för att fylla i tidrapport till jobbet för extraarbetet hemma. Insåg att jag måste skynda mig att rapportera det innan jag börjar jobba för att kunna få ut det i pengar istället för tid. Vi tänkte lägga hela summan på resekontot innan vi förstår att vi har dom :-)

Klädskåpet och byrån vi hade i hallen (och som vi köpte bara för att de fyllde funktionen och var billiga) har vi sålt på Blocket och det känns riktigt bra att vara av med dem. Jag tror förvaringen i nya lgh kommer att räcka, särskilt nu när vi rensat rätt bra. Känns fortfarande lite konstigt att vara en nykter hamster!

Nu kallar M, maten är klar. Vi kanske hinner äta innan lillprinsen vaknar!

lördag 9 augusti 2008

En vecka kvar nu...

Puh. Lillprinsen sover äntligen efter mycket bängel och gråt. Han brukar sällan vara på det viset utan oftast är han vaken men glad även om han är trött. Men nu var inget bra och somna ville han inte fast han gned sig i ögonen hela tiden. Han såg sig oroligt om i rummet också, så jag misstänker att han reagerar på att det ser annorlunda ut sen vi tagit ner draperiet bakom sängen och packat det mesta. Istället för den vita vägg han är van vid är där nu öppna hyllor och prylar lite här och var (sånt vi inte kan packa ännu) så det är ju annorlunda. Om det är det som är felet så väntar nog några jobbiga nätter när vi flyttat. Men vi får väl hänga upp hans favorittyg över sängen i nya lägenheten så han känner sig mer hemma.

Lättväckt är han också, under det här inlägget har jag redan fått gå in och söva om honom. Tack och lov är han inte så känslig för Tages skall. När han nyss somnat i Martins famn skällde T på nån i porten. Jag gick in för att ta ut T ur sovrummet (även om L är ganska tolerant så har det hänt att T väckt honom) men då barrikaderade det lilla hundskrället sig under sängen och vägrade komma ut ens när jag lockade med kex...

Nu har vi dock fått ut honom och han ligger och vilar på vardagsrumsmattan. Han har reagerat ovanligt lite på flytten, han som annars brukar bli nervös när man packar. Dessutom har han kräkts varje gång vi flyttat (samt första natten M sov över) men stressmagen verkar må bättre nu. Vi hoppas det håller i sig.

Jag ska snart göra lilleman sällskap i sängen men först tror jag T ska få göra ett litet kexsök. Han har haft en tråkig dag, bortsett från besök av C.

fredag 8 augusti 2008

Sådan far, sådan son...

Till vänster om Leo ligger en hel hög med leksaker. Men vad är leksaker jämfört med en nätverkssladd?

Tråk-mamma tog dock bort det roliga. Både benet igår och sladden idag...



torsdag 7 augusti 2008

Sådan hund, sådan lillhusse

Det var väl bara en tidsfråga...

tisdag 5 augusti 2008

Pimpeltävling i påsk?

Jag har precis sett sista avsnittet av Frusna män... och drabbats av akut längtan efter doften av snö och kyla, sol i ansiktet och till och med skidor under fötterna.

Varning för reklam!

Efter att lilleman sovit en och en halv timme (!!!) gav vi oss äntligen iväg till stan. Vid Slussen vände sig paraplyet ut och in så vi skyndade oss in i Gamla Stan i jakt på ett bra café. Ett bra café med plats för barnvagn kanske det ska tilläggas...

Efter ett försök på Stadsmissionens café vid Stortorget kom jag på att Nobelmuseets Café Satir brukar ligga bortglömt och lagom obesökt. Och mycket riktigt, trots trängseln på alla ställen i närheten, så fanns här flera bord.

Café Satir är verkligen en bortglömd pärla och visste jag att jag hade fler läsare skulle jag låta bli att tipsa om det för att få ha stället för mig själv. Jag tror dock inte risken är överhängande att det plötsligt ska bli extremt välbesökt. Istället säger jag - ni som har chansen, gå dit!

God mat, trevlig personal och humana priser (well, för att vara Gamla Stan iaf). Jag åt en mycket god grillad smörgås med fetaost och soltorkade tomater samt en tillhörande sallad med riktigt god dressing. Oftast får man ju bara lite isbergssallad, någon gurkskiva och tomatklyfta men här var det två sorters sallad, tre färger paprika, gurka samt några ärtskott uppepå. Very nice. Dessutom värmde de (utan minsta knot) lillemans barnmat och kom med den lagom varma burken på en djup tallrik med en lång sked! Och när han gnällde medan jag klädde på honom när vi skulle gå kom samma servetris med en liten rasslande leksak som han fick låna. Ibland känns det mer än befogat att dricksa.

Sällskapet på cafét var också ypperligt och Js snart 6-årige son visade sig vara den perfekte barnvakten. Lilleman tyckte att allt han gjorde var väldigt spännande!

På eftermiddagen har jag packat medan kusin J passade L och sen har vi ätit middag. Lilleman fick gröt och åt upp hela portionen, till Tages stora besvikelse. Till lunch (dock senare än vanligt) åt han nästan en hel portion potatis och huuki-förlåt, Hoki menar jag förstås-filé. Han gillar hittills allt han smakat, men bäst verkar det vara när man gjort en riktig måltid och kryddat lite istället för att bara mosa rena smaker. Det är roligare att laga maten också då, så det är perfekt.

Vad nu då?

Jösses. Efter att ha sovit uselt igår sover L idag först förmiddag 40 minuter. Sen vaknar han och behöver göra nr 2. Lyckas inte, gråter och har ont. Jag ammar honom för det brukar hjälpa ibland, men då somnar han om och har nu sovit i en timme! Egentligen skulle jag ha varit i stan och lunchat med en kompis nu, men det känns som att lilleman behöver sin sömn. När det började bli dags att ge sig iväg la jag ner honom i sängen för då brukar han alltid vakna... men han fortsatte bara sova. Att köra igång datorn eller dricka kaffe brukar också väcka honom, men nu gör jag båda och han bara slaggar vidare...

Som tur är har kompis J också kids så hon är förstående. De skulle luncha själva så får vi fika sen när jag och L kommer in.

Jag passar på att svara på utmaningen från Ina.


1. Vad åt du till frukost?
Yoghurt och en skiva finsk potatislimpa med leverpastej. Kaffe.


2. Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv. Obs! Bara du själv får figurera på bilden.
Det är alltid jag som håller i kameran. Nedan ser du varför.


3. Vem fick du ditt senaste sms ifrån?
Mamma


4. Vilken färg har din dator? Alltså skalet...
Svart


5. När var du arg senast?
Igår när jag blev frustrerad över att det är så mycket att packa och göra. Tack och lov har jag en förstående man...


6. Ditt bästa minne från skoltiden?
Måste nog ha varit reklamtimmarna på gymnasiet.


7. Ditt sämsta minne från skoltiden.
Högstadiet. Finns det nån som gillar högstadiet?


8. Yoga eller löpning?
Håller inte på med någondera men skulle nog välja yoga isåfall.


9. Spaghetti Bolognese eller Oxfilé provencale?
Oxfilé. Lätt. Nog för att jag gillar spagetti, men bolognese tillhör inte favoritsåserna.


10. Vilka tidningar läser du regelbundet?
DN och Vi föräldrar. Inredningstidningar köper jag också då och då, men blir alltid besviken...


11. Favoritkaraktär i deckare? Böcker, teve eller film... your choice.
Dr House. Och en gång i tiden Dale Cooper i Twin Peaks ;-)


12. Teveprogram du aldrig missar?
Finns inget. För tillfället har vi inte ens tv men när vi har det spelar vi alltid in och tittar sen. CSI Las Vegas och House tillhör favoriterna. Vi sjunger även med i signaturen till den förstnämnda. Oooh-oooh ;-)


13. Vem är du avundsjuk på? Eller vilka?
Folk som har drivkraften att skriva böcker, inte bara fantiserar om det.


14: Din bästa revanch?
Att jag fick jobb hos bästa kunden efter att ha fått sparken från byrån på grund av "arbetsbrist". Det kändes bra. Inte bara för att jag fick knäppa förra arbetsgivaren på näsan utan för att jag fick ett jobb jag trivs med också.


15. Din bästa chef ever respektive din sämsta?
Bäst hittills är chefen jag har nu. Sämst var nog hon som fick pris för bästa företagare i regionen det året. I motiveringen stod bla att hon var så medmänsklig, men ingen hade pratat med oss anställda ;-)


16. Mat som du aldrig någonsin kommer att äta?
Syrad haj. Det räcker med en gång. Jag säger bara ammoniak och suddgummi så kan ni tänka er resten.


17. Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med?
Linda Skugge. Jag skulle vilja veta om hon verkligen menar allvar i allt hon skriver eller om hon mest vill provocera.

18. Kaffe eller te?
Kaffe självfallet


19. Skostorlek?
38


20. Hur ofta är du på IKEA?
En gång i månaden kanske. M avskyr att åka dit så han brukar erbjuda sig att vara hundvakt åt C så A åker med mig istället ;-)


21. Om du hade fem miljoner över... vad skulle du då köpa?
Tid. Jag skulle sluta jobba, starta eget och bara ta roliga projekt! Fast först skulle jag väl lösa lånen på lägenheten förstås...
--------------------------------------------
Och lilleman sover ännu...

lördag 2 augusti 2008

Miljövänligare än vi visste!

Visserligen tog vi bilen till förlossningen men klimatpåverkan blev visst inte så dålig iallafall. Huddinge är ensamma i världen om att ha en anläggning som förstör använd lustgas! Att utsläppen var dåliga visste jag, men inte att de var så dåliga att ett kilo motsvarar 300 kg koldioxid! Vilken tur att det blev Huddinge och inget annat sjukhus.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=810979

Kanske var det växthuseffekten som BM nr 1 tänkte på när hon undanhöll informationen att det gick att kräma på mer effekt. Fast jag misstänker att hon höll fast vid sin åsikt att jag inte borde ha så ont...

När BM nr 2 kom vid skiftbytet undrade hon förvånat om jag verkligen ville ha lustgasen på lägsta. Jag hade ingen aning om att det fanns mer än av och på, men oj vilken skillnad det blev! Det där med profylaxandning räckte ju en bra bit men jag hade inte velat vara utan lustgasen på slutet...

De kanske är lite lika trots allt...


Ibland blir jag osäker. Är det Leo eller är det Leos morfar? ;-)

fredag 1 augusti 2008

Klonat var det här


En del har vinnarskalle. Leo har fuskskalle.

Anno 2008

I uthuset som hör till torpet stod en fin gammal barnvagn och vi kunde inte låta bli att ta bilder på andrakusinerna i den. En tradition vi tänkte fortsätta med tills de är fjortonåriga svartrockare eller nåt sånt ;-)




Tyvärr blir L och I sällan bra båda två på samma bild, så jag får väl klona skallar eller fota fler gånger. Ännu mer tyvärr tog batteriet till kameran slut just när I poserade jättefint själv. Ytterst irriterande, men så går det när man tillbringar flera veckor på torpet och inte har med sig laddaren. Kommer inte att hända igen.

Det löser sig...

Efter många tips om boken "Somna utan gråt" eller "No cry solution" som den heter i original, köpte vi och läste den. Många saker var bra och vettiga och vi plockade ut ett litet urval av saker att testa. Leo tillhör ju inte direkt typen som somnar själv utan det är amning, vaggning eller vagnåkning som gäller.

Ett par veckor försökte jag lägga honom tidigare än vanligt samt peta loss honom från bröstet när han nästan sov. Men efter att ha insett att läggningen ofta tog ett par (ibland tre) frustrerade timmar kom jag på en bättre lösning. Jag kallar den "No try solution". Han somnar lika snabbt/långsamt som innan och jag gör precis som vanligt men utan att förvänta mig att han ska somna. Så länge han är på bra humör får han vara vaken, fast han egentligen är trött.

Tiden får väl utvisa om "No try solution" är bra eller inte, men än så länge är det frid och fröjd i hushållet. Till saken hör väl att det ofta slutar såhär när jag försöker lägga honom och då är det bättre att ta det med ett leende istället för att bli irriterad:

Bebishumor

Såhär kan det se ut när Leo och pappa ägnar sig åt "lugna aktiviteter" innan läggningsdags ;-) Kanske inte optimalt, men allt är okej första kvällen hemma.